Работен ден во Амстердам

секојпат кога сум во Амстердам се обидувам да посетам еден од многубројните музеи. Овојпат го посетив филмскиот музеј Око/Eye.

Зградата на музејот претставува вистински бисер на модерната архитектура која во Амстердам е нашироко застапена.

Овој музеј е лесно достапен за посетителите. Ако дојдете со воз, треба да појдете кон северниот излез од железничката станица и штом ќе излезете од зградата, преку пат ќе стигнете кај местото од каде секои 10 минути заминува бесплатната скела која ќе ве пренесе преку реката  Еј /Ij и оттаму имате три минути одење за да стигнете до филмскиот музеј.


Назад