Консултација на синдикални организации

Мехелен, Белгија, 27 и 28 септември 2017 год.

Состанок на синдика...

Продолжете со читање…

Студиска посета

Апелдорн, Хаг и Амстердам, Холандија, 24, 25, 26 и  28 април 2017 год.

Продолжете со читање…

Студиска посета на затворските установи од Македонија

Ден Долдер, Алмело, Зетен, Холандија, 5, 6 и 7 септември 2016 година Продолжете со читање…

Обука за управување со ризици

Охрид, Република Македонија, 23, 24 и 25 март 2016 година

Хелсинш...

Продолжете со читање…

Студиска посета на холандскиот Катастар

Апелдорн и Амстердам, Холандија, 14 и 15 јануари 2016 година 

С...

Продолжете со читање…

Обука за управување со ризици

Тетово и Охрид, Република Македонија, 09, 10 и 11 декември 2015 година...

Продолжете со читање…

Конференција за мрежниот маркетинг

Виена, Австрија, 19, 20, и 21 ноември 2015 година

Конференција за м...

Продолжете со читање…

Обука за управување со ризици

Охрид, Република Македонија, 3о септември, 1 и 2 октомври 2015 годин...

Продолжете со читање…

Обука за управување со ризици

Скопје, Република Македонија, 3, 4 и 5 јуни 2015 година

Хелсиншк...

Продолжете со читање…

Работна посета на Управата за Јавни Приходи

Скопје, Република Македонија, 28 април до 1-ви мај 2015 година

Р...

Продолжете со читање…

Сместување и помош на жртвите на трговија со луѓе

Леуварден, Холандијан 21 и 22 април 2015

 

Студиска посета ...

Продолжете со читање…

Меѓународна обука

Розвел, Ново Мексико, САД, 16 февруари до 13 март 2013 година

Ст...

Продолжете со читање…

Четврт регионален семинар за Западниот Балкан

Берлин, Сојузна Република Германија, 26, 27 и 28 мај 2014

Четврт ...

Продолжете со читање…

Европски самит за Ромите

Брисел, 4 април  2014

Европски самит за  Ромите

(Симултано ...

Продолжете со читање…

Меѓународна обука

Розвел, Ново Мексико, САД, 19 октомври до 16 ноември 2013 година

Продолжете со читање…

Посета на затворскиот систем

Лондон, Обединето Кралство, 29, 30 и 31 јули 2013 година

Студиска ...

Продолжете со читање…

Средства за финансиска истрага

Хаг, Холандија, 28 и 29 јуни 2013 година

ЕУРОПОЛ/ФИУ: Студиска по...

Продолжете со читање…

Меѓународна безбедност

Хаг, Холандија, 18 и 19 јуни 2013 година

ЕУРОПОЛ, Семинар за праш...

Продолжете со читање…

Царински контролен центар

Шипхол, Холандија, 12 и 13 јули 2012 година

Студиска посета на Ца...

Продолжете со читање…

Европската азилска политика

Брисел, Белгија, 28 и 29 јуни 2012 година

Семинар за европската ...

Продолжете со читање…

Оданочување на физичките лица

Амстердам и Хаг, Холандија, 30 и 31 мај и 1 јуни 2012 година

Студи...

Продолжете со читање…

Финансиска истрага

Хаг, Холандија, 2, 3 и 4 мај 2012 година

Студиска посета на деле...

Продолжете со читање…

Заштита на сведоците

Хаг, Ротердам и Утрехт, Холандија, 27, 28 и 29 септември 2011 година

...
Продолжете со читање…

Клиничко испитување

Виена, Австрија, 12 и 13 април 2011 година

Меѓународна средба на ...

Продолжете со читање…

Дактилоскопија

Зутермеер, Холандија, 11, 12 и 13 октомври 2010 година

Студиска по...

Продолжете со читање…

Европски работнички совети

Софија, Бугарија, 14 и 15 септември 2010 година

Семинар за обука ...

Продолжете со читање…

Flexicurity и пазарот на трудот

Хаг и Амстердам, Холандија, 26, 27 и 28 мај 2010 година

Студиска по...

Продолжете со читање…

Заштита на интелектуалната сопственост

Амстердам, Холандија, 16, 17 и 18 март 2010 година

Студиска посета...

Продолжете со читање…

Превенција на семејното насилство

Хаг и Гронинген, Холандија, 15 и 16 февруари 2010 година

Студиск...

Продолжете со читање…

Соработка меѓу нотарските организации

Брисел, Белгија, 17 и 18 септември 2009 година

Конференција орга...

Продолжете со читање…

Безбедноста во ЕУ

Брисел, Белгија, 9 јули 2009 година

Конференција организирана ...

Продолжете со читање…

Борба против трговијата со оружје

Брисел, Белгија, 7 јули 2009 година

Конференција организирана ...

Продолжете со читање…

Мерки против корупцијата

Брисел, Белгија, 29 и 30 јуни 2009 година

Конференција организир...

Продолжете со читање…

Пријавување на имотот

Рига, Латвија, 1, 2, 3 и 4 јуни 2009

Студиска посета на македонска ...

Продолжете со читање…

Граѓанско-воените односи во ЕУ

Брисел, Белгија, 2 и 3 април 2009 година

Конференција организир...

Продолжете со читање…

Семинар за европското право

Брисел, Белгија, 22 и 23 јануари 2009 година

Конференција органи...

Продолжете со читање…

Воведување на дигитален тахограф

Брисел, Белгија, 4 и 5 ноември 2008 година

Средба организаирана...

Продолжете со читање…

Соработката во областа на правосудството во ЕУ

Брисел, Белгија, 16 и 17 октомври 2008 година

Конференција орган...

Продолжете со читање…

Соработка на полициските служби

Блед, Словенија, 17, 18 и 19 март 2008 година

Конференција: “Сор...

Продолжете со читање…

Народен правобранител на Косово и Црна Гора

Хаг, Холандија, 25 јануари 2008 година

Завршна конференција во ...

Продолжете со читање…