Знаменосец на Маѕара дел Вало

Маѕара дел Вало, 11 август 2017 година,

Во Палатата на Језуитите...

Продолжете со читање…

Работен ден во Амстердам

секојпат кога сум во Амстердам се обидувам да посетам еден од мн...

Продолжете со читање…

Годишно собрание на Здружението на преведувачи на Република Македонија

 

На 31. јануари 2012 во Скопје е одржано редовното годишно со...

Продолжете со читање…

А. ден Долард: „Ориент-Експрес„, краток преглед

Кога во 1931. година холандскиот писател А. ден Долард (A. den Doolaard, 1901...

Продолжете со читање…

Од збор до слика…

Можеби звучи изветвено, но од појавата на интернетот, светот ста...

Продолжете со читање…