Flamurtar i Mazara del Vallo

Mazara del Vallo, 11 gusht 2017,

Në Pallatin e Jezuitëve (Palazzo dei Gesuiti) në qytetin sicilian Mazara d...

Vazhdoni leximin…

Shkrimtarja Saskia de Coster në shqip

Në kuadër të bashkëpunimit tonë me projektin citybooks është botuar përkthimi i parë në gjuhën shqipe i n...

Vazhdoni leximin…

Shkrimtari Abdelkader Benali në shqip

Në kuadër të bashkëpunimit tonë me projektin citybooks është botuar përkthimi i parë në gjuhën shqipe i nj...

Vazhdoni leximin…

Martin Mato: Malësori shqiptar, jeta e zakonet e vendit

 

(në syrin e shkrimtarit holandez A. den Doolaard)
“Bujtina me potkua”, një libër q...

Vazhdoni leximin…

Ali Podrimja: Romani për shqiptarë, lektyrë në shkollat holandeze

 
Bëhet fjalë për romanin „Bujtina me potkua” i romancierit të shquar holandez, Cornelis Joha...

Vazhdoni leximin…

Moikom Zeqo: Subjektet shqiptare në letërsinë botërore

***
Dhe ja diçka tjetër e papritur, në minierën e librave të mi, befas gjej një libër, një roman, me ti...

Vazhdoni leximin…

Hysni Hoxha: Drama komplekse dhe enigmatike e natyrës së njeriut

Redaksia e Botimeve “Flaka e vëllazërimit” bo toi veprën e rëndësishme dhe tërheqëse të shkrimtar...

Vazhdoni leximin…

Procesi i krijimit

Mund të duket si një lloj klisheje, por me lindjen dhe përhapjen e internetit bota është bërë pakëz më e vog...

Vazhdoni leximin…